Aircoservice

Waarom eigenlijk? Comfort – Veiligheid – Gezondheid

De airconditioninginstallatie zorgt voor een optimaal klimaatcomfort tijdens het autorijden – 12 maanden per jaar. De temperatuur in de auto is aangenaam constant. Dat betekent… dat u langer geconcentreerd blijft en veilig op uw bestemming aankomt.

Voor uw veiligheid biedt de airconditioninginstallatie echter nog meer. Naast de aangename verkoeling op hete dagen zorgt de airconditioning er ook voor dat de lucht in het interieur snel wordt ontvochtigd. Dat betekent… dat de ruiten sneller worden ontwasemd. Een bijzonder aangenaam neveneffect is dat de ontvochtigde lucht in het voertuig verdraagzamer en daardoor beter voor uw gezondheid is. Voor uw gezondheid moet u de airconditioning echter wel regelmatig laten onderhouden. Hierbij moet rekening worden gehouden met drie belangrijke factoren:

1

De verdamper – regelmatig desinfecteren

Hier nestelen zich graag bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Deze komen via het ventilatiesysteem in het interieur terecht en veroorzaken bij veel mensen onaangename, allergische reacties. Het enige dat hier helpt is het desinfecteren van de verdamper!
2

Interieurfilter – regelmatig vervangen

Dit filter is erg belangrijk voor de schone lucht in het interieur. Het filtert bijvoorbeeld pollen, stof en vuil uit de lucht. Het interieurfilter moet één keer per jaar of om de 15.000 kilometer worden vervangen. Zorg ervoor dat de frisse lucht in uw auto ook daadwerkelijk fris is.
3

Filterdroger – elke 2 jaar vervangen

De filterdroger filtert vuildeeltjes uit het systeem en neemt het schadelijke vocht op. Het opnamevermogen van de filterdroger is echter beperkt. Een veroudering van de filter leidt tot functiestoringen en kan het uitvallen van de airconditioning veroorzaken. Hierdoor ontstaan vaak hoge kosten die voortvloeien uit dure reparaties.
Image

Let op!

Door uw airconditioninginstallatie regelmatig te laten controleren en onderhouden, voorkomt u het onverwacht uitvallen van de airconditioning en bespaart u zich veel ergernis. Daarnaast bespaart u ook nog eens geld. Het vervangen van een mechanisch beschadigde compressor kan door de noodzakelijke reiniging van het systeem en het gebruik van extra onderdelen al snel € 1.000 kosten.

Om al deze problemen te voorkomen bieden wij u aan:

  • Desinfecteren van de verdamper € 39,-
  • Vervangen van interieurfilter (prijs afhankelijk van merk en type auto)
  • Complete aircoservice: Controleren, leeghalen, opnieuw vullen met koudemiddel, testen alle componenten en bijvullen lekkage opzoekmiddel. Vanaf € 95,00

Prijzen excl. BTW

Contactinformatie

Telefoon

(050) 313 0105

Adres

Stavangerweg 29
9723 JC Groningen

Op dit moment zijn we niet beschikbaar...

maandag
08:00 - 18:00
dinsdag
08:00 - 18:00
woensdag
08:00 - 18:00
donderdag
08:00 - 18:00
vrijdag
08:00 - 18:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Een afspraak voor uw auto inplannen?

rdw check